De bekende econoom Joe Weisenthal wijst er op dat vrijwel iedereen wel een familielid of vriend heeft die werkloos is geworden. Ook de problemen met de gedwongen verkopen van huizen merken de Amerikanen in hun directe omgeving.

Bovendien is het niet altijd even duidelijk of de VS-economie de vorige recessie wel achter de rug gelaten heeft. Volgens sommige economen is die eerste recessie nog niet achter de rug.

Weisenthal heeft waarschijnlijk gelijk wanneer hij opmerkt dat het de Amerikanen over het algemeen weinig kan schelen of we daadwerkelijk op een double-dip recessie afstevenen, dan wel of die (op het nippertje) kan worden vermeden.

De onverwachte stijging van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering bewijst dat de arbeidsmarkt opnieuw dreigt te verzwakken.

De bekende econoom Joe Weisenthal wijst er op dat vrijwel iedereen wel een familielid of vriend heeft die werkloos is geworden. Ook de problemen met de gedwongen verkopen van huizen merken de Amerikanen in hun directe omgeving. Bovendien is het niet altijd even duidelijk of de VS-economie de vorige recessie wel achter de rug gelaten heeft. Volgens sommige economen is die eerste recessie nog niet achter de rug. Weisenthal heeft waarschijnlijk gelijk wanneer hij opmerkt dat het de Amerikanen over het algemeen weinig kan schelen of we daadwerkelijk op een double-dip recessie afstevenen, dan wel of die (op het nippertje) kan worden vermeden. De onverwachte stijging van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering bewijst dat de arbeidsmarkt opnieuw dreigt te verzwakken.