Jim Walker, chief economist in Hong Kong bij Asianomics Ltd, is van mening dat een double-dip recessie in China mogelijk wanneer de huizenprijzen inderdaad instorten. Volgens Walker kan dat ook moeilijk anders.

Vastgoed en aanverwante industrietakken zijn goed voor ongeveer 20% van het Chinese BBP. Walker is van mening bij een vastgoedcrisis de groei kan terugvallen tot 5%, tegenover 10,30% in het tweede kwartaal.

De gevolgen daarvan zullen over heel Azië voelbaar zijn, vooral in landen die ijzererts en andere grondstoffen naar China exporteren. Onder andere Australië en Brazilië zullen volgens Walker hard worden geraakt, beide landen zijn in belangrijke mate afhankelijk van China.

Jim Walker, chief economist in Hong Kong bij Asianomics Ltd, is van mening dat een double-dip recessie in China mogelijk wanneer de huizenprijzen inderdaad instorten. Volgens Walker kan dat ook moeilijk anders. Vastgoed en aanverwante industrietakken zijn goed voor ongeveer 20% van het Chinese BBP. Walker is van mening bij een vastgoedcrisis de groei kan terugvallen tot 5%, tegenover 10,30% in het tweede kwartaal. De gevolgen daarvan zullen over heel Azië voelbaar zijn, vooral in landen die ijzererts en andere grondstoffen naar China exporteren. Onder andere Australië en Brazilië zullen volgens Walker hard worden geraakt, beide landen zijn in belangrijke mate afhankelijk van China.