De troika is van mening dat de aangekondigde hervormingen niet snel genoeg doorgevoerd worden, terwijl de Portugezen zelf anderzijds van mening zijn dat die te snel doorgevoerd worden. Het land heeft enig uitstel gekregen, maar de troika lijkt niet bereid om meer geduld met de Portugezen op te brengen.

De doos van Pandora is volgens Nicholas Spiro, managing director van Spiro Sovereign Strategy, in Portugal open gegaan met het ontslag van minister van Financiën Vitor Gaspar. Die heeft zijn ontslag aangeboden uit onvrede met de zware besparingsmaatregelen die het land werden opgelegd.

De troika is van mening dat de aangekondigde hervormingen niet snel genoeg doorgevoerd worden, terwijl de Portugezen zelf anderzijds van mening zijn dat die te snel doorgevoerd worden. Het land heeft enig uitstel gekregen, maar de troika lijkt niet bereid om meer geduld met de Portugezen op te brengen. De doos van Pandora is volgens Nicholas Spiro, managing director van Spiro Sovereign Strategy, in Portugal open gegaan met het ontslag van minister van Financiën Vitor Gaspar. Die heeft zijn ontslag aangeboden uit onvrede met de zware besparingsmaatregelen die het land werden opgelegd.