Een voorwaarde is volgens Theodoor Gilissen Bankiers wel dat het doorrollen van aflopende leningen zodanig wordt ingericht dat het geen technisch faillissement tot gevolg heeft.

Hiervoor zullen de leningen wel betere voorwaarden moeten hebben dan bestaande leningen, bijvoorbeeld een onderpand. Anders zullen de ratingbureau's het doorrollen waarschijnlijk toch als een faillissement classificeren.

Participatie van de private sector maakt het volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijker dat Europese landen akkoord gaan om meer steun te verlenen, omdat een aantal landen al heeft aangekondigd dit als voorwaarde te stellen voor het

instemmen met verdere hulp.

Een voorwaarde is volgens Theodoor Gilissen Bankiers wel dat het doorrollen van aflopende leningen zodanig wordt ingericht dat het geen technisch faillissement tot gevolg heeft. Hiervoor zullen de leningen wel betere voorwaarden moeten hebben dan bestaande leningen, bijvoorbeeld een onderpand. Anders zullen de ratingbureau's het doorrollen waarschijnlijk toch als een faillissement classificeren. Participatie van de private sector maakt het volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijker dat Europese landen akkoord gaan om meer steun te verlenen, omdat een aantal landen al heeft aangekondigd dit als voorwaarde te stellen voor het instemmen met verdere hulp.