Sinds begin dit jaar noteert de goudprijs op een verlies van 1 procent in dollar en 3 procent in euro. Goud bereikte wel een nieuw recordniveau in yen.

De Japanse munt verloor zowel tegenover de dollar als tegenover de euro de voorbije weken fors in waarde. De euro won opnieuw 1 procent tegenover de dollar.

De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere valuta, verloor op weekbasis 0,4 procent.

De goudmijnaandelen lagen ook vorige week opnieuw zwak op koers. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) verloor 7,2 procent en dook voor het eerst in een half jaar onder de grens van 400 punten.

Sinds begin dit jaar noteert de goudprijs op een verlies van 1 procent in dollar en 3 procent in euro. Goud bereikte wel een nieuw recordniveau in yen. De Japanse munt verloor zowel tegenover de dollar als tegenover de euro de voorbije weken fors in waarde. De euro won opnieuw 1 procent tegenover de dollar. De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere valuta, verloor op weekbasis 0,4 procent. De goudmijnaandelen lagen ook vorige week opnieuw zwak op koers. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) verloor 7,2 procent en dook voor het eerst in een half jaar onder de grens van 400 punten.