Dat heeft tot gevolg dat snelheid van het geld in omloop afneemt. Naarmate de groep die relatief arm is een stijgende trend vertoont, zal die omloopsnelheid verder afnemen. Met uiteindelijk deflatie als gevolg, hoofdzakelijk in de vorm van druk op prijzen en lonen.

Een doorbraak op grote schaal van de deflatie kan uiteindelijk een crisis van ongekende omvang veroorzaken, die uiteindelijk aanleiding zou kunnen geven tot het aanslaan van ons spaargeld. Sommige signalen geven aan dat de regeringen achter de schermen al de voorbereidingen voor een dergelijk scenario aan het treffen zouden zijn.

Dat heeft tot gevolg dat snelheid van het geld in omloop afneemt. Naarmate de groep die relatief arm is een stijgende trend vertoont, zal die omloopsnelheid verder afnemen. Met uiteindelijk deflatie als gevolg, hoofdzakelijk in de vorm van druk op prijzen en lonen. Een doorbraak op grote schaal van de deflatie kan uiteindelijk een crisis van ongekende omvang veroorzaken, die uiteindelijk aanleiding zou kunnen geven tot het aanslaan van ons spaargeld. Sommige signalen geven aan dat de regeringen achter de schermen al de voorbereidingen voor een dergelijk scenario aan het treffen zouden zijn.