Door de schuld van de Chinezen zullen we allemaal tot ons 75ste moeten werken. Wat is het verband tussen het Chinees spaargedrag en het uitstellen van onze pensioenleeftijd? Als gevolg van de Chinese spaardrift zal er decennia lang een groot aanbod aan spaargeld op de markt zijn.

Daardoor zal, geheel volgens de wetten van vraag en aanbod, de rente laag blijven. Heel dringend is het gevaar nog niet, maar wie nu in zijn 20er jaren is, zal de bittere kelk tot de laatste druppel mogen uitdrinken. Het Cebr vreest dat aan dit gevaar tot dusver veel te weinig aandacht werd besteed.

Door de schuld van de Chinezen zullen we allemaal tot ons 75ste moeten werken. Wat is het verband tussen het Chinees spaargedrag en het uitstellen van onze pensioenleeftijd? Als gevolg van de Chinese spaardrift zal er decennia lang een groot aanbod aan spaargeld op de markt zijn. Daardoor zal, geheel volgens de wetten van vraag en aanbod, de rente laag blijven. Heel dringend is het gevaar nog niet, maar wie nu in zijn 20er jaren is, zal de bittere kelk tot de laatste druppel mogen uitdrinken. Het Cebr vreest dat aan dit gevaar tot dusver veel te weinig aandacht werd besteed.