Bij de Europese Centrale Bank hield president Mario Draghi zijn nieuwjaarsspeech, waarbij de Italiaan uiteraard vooruitblikte naar het komende jaar. Volgens Draghi zijn de donkerste wolken boven de euro verdwenen, iets wat hij al enkele weken geleden heeft verteld.

Nochtans zijn er nog een aantal uitdagingen waar een oplossing voor moet worden geformuleerd. Draghi verklaarde dat alles in het werk zal worden gesteld om de inflatie op afstand te houden. Voorlopig is van inflatiegevaar echter geen sprake, waarmee de ECB-president vooral de Duitsers geruststelde.

Bij de Europese Centrale Bank hield president Mario Draghi zijn nieuwjaarsspeech, waarbij de Italiaan uiteraard vooruitblikte naar het komende jaar. Volgens Draghi zijn de donkerste wolken boven de euro verdwenen, iets wat hij al enkele weken geleden heeft verteld. Nochtans zijn er nog een aantal uitdagingen waar een oplossing voor moet worden geformuleerd. Draghi verklaarde dat alles in het werk zal worden gesteld om de inflatie op afstand te houden. Voorlopig is van inflatiegevaar echter geen sprake, waarmee de ECB-president vooral de Duitsers geruststelde.