De groei van het BBP met amper 2,30% doet volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management vraagtekens rijzen of de voorspelling van de Amerikaanse centrale bank dat de werkloosheidsgraad maar tot 5,40% zal afnemen tegen het einde van 2016, uitgaande van een versnelling van de groei tot 3%.

Juvyns verwacht niet dat de FED haar programma van tapering zal wijzigen, maar het wordt anderzijds wel moeilijker om te geloven dat de rente in de komende jaren zo laag zal blijven. Donkere wolken trekken zich samen boven de obligatiemarkt, want die zou het slachtoffer kunnen worden van de aantrekkende rente.

De groei van het BBP met amper 2,30% doet volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management vraagtekens rijzen of de voorspelling van de Amerikaanse centrale bank dat de werkloosheidsgraad maar tot 5,40% zal afnemen tegen het einde van 2016, uitgaande van een versnelling van de groei tot 3%. Juvyns verwacht niet dat de FED haar programma van tapering zal wijzigen, maar het wordt anderzijds wel moeilijker om te geloven dat de rente in de komende jaren zo laag zal blijven. Donkere wolken trekken zich samen boven de obligatiemarkt, want die zou het slachtoffer kunnen worden van de aantrekkende rente.