De kans is echter groot dat de taperingplannen worden doorgeschoven naar volgend jaar, waarbij de opvolger van Ben Bernanke vanaf 31 januari met het probleem zal geconfronteerd worden. Druckenmiller laakt het gebrek aan transparantie bij de Amerikaanse centrale bank.

Donkere wolken pakken zich samen boven de financiële markten, want door geen concrete datum voorop te stellen voor het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen dreigt de centrale bank voor verwarring en grote volatiliteit op de financiële markten te veroorzaken.

De kans is echter groot dat de taperingplannen worden doorgeschoven naar volgend jaar, waarbij de opvolger van Ben Bernanke vanaf 31 januari met het probleem zal geconfronteerd worden. Druckenmiller laakt het gebrek aan transparantie bij de Amerikaanse centrale bank. Donkere wolken pakken zich samen boven de financiële markten, want door geen concrete datum voorop te stellen voor het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen dreigt de centrale bank voor verwarring en grote volatiliteit op de financiële markten te veroorzaken.