Gisteren werd er vanwege Labor Day op de Amerikaanse beurzen niet gehandeld. Deze week staat alles in het teken van de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus.

Vandaag start in de staat North-Carolina de democratische partijconventie, nadat vorige week al de republikeinse partijconventie plaatsvonden.

Volgens miljardair Donald Trump moeten de republikeinen de huidige president Barack Obama harder aanpakken wanneer ze de presidentsverkiezingen willen winnen.

Olieprijzen lijken opnieuw te stabiliseren

Op de internationale energiemarkten bewogen de prijzen van ruwe olie op weekbasis volgens Royal Bank of Scotland nagenoeg niet. De prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in oktober daalde met 0,2 procent. Brent uit de Noordzee (oktober termijncontract) sloot de week zo goed als onveranderd af (-0,1 procent).

De spread tussen beide varianten bedroeg eind vorige week 17,44 dollar. De orkaan Isaac had ook gevolgen voor de productie in de Golf van Mexico, waar zich 40 procent van de Amerikaanse raffinagecapaciteit bevindt. Het Britse BP, de grootste olie- en

gasproducent in de Golf, had op zondag alle boorplatformen preventief geëvacueerd.

Alles samen was ongeveer 85 procent van de Amerikaanse offshore olieproductie en 68 procent van de aardgasproductie tijdelijk niet beschikbaar zijn. Inmiddels is die productie grotendeels weer opgestart.

Gisteren werd er vanwege Labor Day op de Amerikaanse beurzen niet gehandeld. Deze week staat alles in het teken van de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus. Vandaag start in de staat North-Carolina de democratische partijconventie, nadat vorige week al de republikeinse partijconventie plaatsvonden. Volgens miljardair Donald Trump moeten de republikeinen de huidige president Barack Obama harder aanpakken wanneer ze de presidentsverkiezingen willen winnen. Olieprijzen lijken opnieuw te stabiliseren Op de internationale energiemarkten bewogen de prijzen van ruwe olie op weekbasis volgens Royal Bank of Scotland nagenoeg niet. De prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in oktober daalde met 0,2 procent. Brent uit de Noordzee (oktober termijncontract) sloot de week zo goed als onveranderd af (-0,1 procent). De spread tussen beide varianten bedroeg eind vorige week 17,44 dollar. De orkaan Isaac had ook gevolgen voor de productie in de Golf van Mexico, waar zich 40 procent van de Amerikaanse raffinagecapaciteit bevindt. Het Britse BP, de grootste olie- en gasproducent in de Golf, had op zondag alle boorplatformen preventief geëvacueerd. Alles samen was ongeveer 85 procent van de Amerikaanse offshore olieproductie en 68 procent van de aardgasproductie tijdelijk niet beschikbaar zijn. Inmiddels is die productie grotendeels weer opgestart.