Heel wat landen doen verwoede pogingen om de koers van de nationale munt naar beneden te duwen, kwestie van de eigen concurrentiepositie op het vlak van export zo sterk mogelijk te maken.

Volgens Dominique Strauss-Kahn gebeurt dit inderdaad, maar nog niet op een schaal die als onrustwekkend moet worden ervaren. Het zal één van de agendapunten zijn op de meeting van G-20 die binnenkort plaatsvindt.

De Braziliaanse Financieminister Guido Mantega waarschuwde gisteren voor een "currency war", maar die bedreiging is volgens Dominique Strauss-Kahn alleszins overdreven.

Heel wat landen doen verwoede pogingen om de koers van de nationale munt naar beneden te duwen, kwestie van de eigen concurrentiepositie op het vlak van export zo sterk mogelijk te maken. Volgens Dominique Strauss-Kahn gebeurt dit inderdaad, maar nog niet op een schaal die als onrustwekkend moet worden ervaren. Het zal één van de agendapunten zijn op de meeting van G-20 die binnenkort plaatsvindt. De Braziliaanse Financieminister Guido Mantega waarschuwde gisteren voor een "currency war", maar die bedreiging is volgens Dominique Strauss-Kahn alleszins overdreven.