Strauss-Kahn verklaarde op een persconferentie in New Delhi dat eerst Griekenland en daarna Ierland aan de rand van de afgrond stonden. Sommige andere landen zijn niet meer zover van die afgerond verwijdert.

Gevolg is dat de hele eurozone met besparingsmaatregelen zal moeten leren leven, aldus Strauss-Kahn. De ECB doet er goed aan om de banken te blijven voorzien van liquiditeiten.

Die toevoer moet pas worden stilgezet wanneer de spanningen in het financieel systeem zijn verdwenen. Strauss-Kahn zei tenslotte nog dat de economische groei in Europa beperkt gaat blijven.

Strauss-Kahn verklaarde op een persconferentie in New Delhi dat eerst Griekenland en daarna Ierland aan de rand van de afgrond stonden. Sommige andere landen zijn niet meer zover van die afgerond verwijdert. Gevolg is dat de hele eurozone met besparingsmaatregelen zal moeten leren leven, aldus Strauss-Kahn. De ECB doet er goed aan om de banken te blijven voorzien van liquiditeiten. Die toevoer moet pas worden stilgezet wanneer de spanningen in het financieel systeem zijn verdwenen. Strauss-Kahn zei tenslotte nog dat de economische groei in Europa beperkt gaat blijven.