Vanuit een langetermijnperspectief bevindt de dollar zich hoogstwaarschijnlijk op de terugweg net zoals de Britse pond in aanzien piekte net voor de eerste Wereldoorlog en over de komende decennia weggleed als reservemunt.

Recent nog meldde Robert Zoellick, de voorzitter van de Wereldbank, dat de dominante positie van de dollar niet als een vaststaand feit mag worden beschouwd:

'De Verenigde Staten begaan een vergissing als ze de positie van de dollar als dominante reservemunt als verworven beschouwen. In de toekomst zullen er steeds meer alternatieven voor de dollar zijn zoals de euro, de yuan en de speciale trekkingsrechten', aldus Robert Zoellick.

Vanuit een langetermijnperspectief bevindt de dollar zich hoogstwaarschijnlijk op de terugweg net zoals de Britse pond in aanzien piekte net voor de eerste Wereldoorlog en over de komende decennia weggleed als reservemunt. Recent nog meldde Robert Zoellick, de voorzitter van de Wereldbank, dat de dominante positie van de dollar niet als een vaststaand feit mag worden beschouwd: 'De Verenigde Staten begaan een vergissing als ze de positie van de dollar als dominante reservemunt als verworven beschouwen. In de toekomst zullen er steeds meer alternatieven voor de dollar zijn zoals de euro, de yuan en de speciale trekkingsrechten', aldus Robert Zoellick.