Clifford Bennett, chief economist in Sidney voor de White Crane Group, vreest dat de dollarzeepbel op zijn beurt kan imploderen. Wanneer ze doorprikt is, kan de koers van de dollar over een periode van 18 maanden met ongeveer 15% corrigeren.

Op het moment dat de speculatieve aankopen van de dollar stilvallen, kan het sentiment rond de Amerikaanse munt pijlsnel omslaan. Dat zou bijzonder slecht nieuws zijn voor de euro, want een zwakke dollar is iets dat de Europese economie als kiespijn kan missen.

Clifford Bennett, chief economist in Sidney voor de White Crane Group, vreest dat de dollarzeepbel op zijn beurt kan imploderen. Wanneer ze doorprikt is, kan de koers van de dollar over een periode van 18 maanden met ongeveer 15% corrigeren. Op het moment dat de speculatieve aankopen van de dollar stilvallen, kan het sentiment rond de Amerikaanse munt pijlsnel omslaan. Dat zou bijzonder slecht nieuws zijn voor de euro, want een zwakke dollar is iets dat de Europese economie als kiespijn kan missen.