Eishi Wakabayashi hanteert daarbij een tijdschema dat loopt tot februari 2012. Hij was de analist die correct voorspelde dat de yen in 1995 naar een recordniveau zou stijgen.

De voornaamste reden waarom de dollar moet verzwakken is volgens Eishi Wakabayashi de toenemende bezorgdheid om het Amerikaans begrotingsdeficiet. Dat deficiet kan in de komende maanden zelfs tot paniek op de valutamarkten aanleiding geven.

Eishi Wakabayashi sluit niet uit dat dat de Verenigde Staten een eigen versie van de Europese begrotingscrisis gaan meemaken. Hij verwacht dat vooral de periode na de zomer van volgend jaar moeilijk kan worden.

Eishi Wakabayashi hanteert daarbij een tijdschema dat loopt tot februari 2012. Hij was de analist die correct voorspelde dat de yen in 1995 naar een recordniveau zou stijgen. De voornaamste reden waarom de dollar moet verzwakken is volgens Eishi Wakabayashi de toenemende bezorgdheid om het Amerikaans begrotingsdeficiet. Dat deficiet kan in de komende maanden zelfs tot paniek op de valutamarkten aanleiding geven. Eishi Wakabayashi sluit niet uit dat dat de Verenigde Staten een eigen versie van de Europese begrotingscrisis gaan meemaken. Hij verwacht dat vooral de periode na de zomer van volgend jaar moeilijk kan worden.