Goodman voorspelt een financiële ramp waarbij de dollar ten onder zal gaan in een knotsgekke wereld. Onder Kissinger en Nixon is de dollar de wereldreservemunt geworden, een status die vooral was gebaseerd op de positie op de oliemarkt die de Verenigde Staten toen nog bezaten.

Maar inmiddels zijn de eerste barsten opgedoken in de façade van de dollar. Rusland, China en andere landen overwegen al om de handel in olie in een andere munt als de dollar te laten verlopen. Daarmee is een evolutie op gang gekomen die nog maar moeilijk gestuit zal kunnen worden.

Goodman voorspelt een financiële ramp waarbij de dollar ten onder zal gaan in een knotsgekke wereld. Onder Kissinger en Nixon is de dollar de wereldreservemunt geworden, een status die vooral was gebaseerd op de positie op de oliemarkt die de Verenigde Staten toen nog bezaten. Maar inmiddels zijn de eerste barsten opgedoken in de façade van de dollar. Rusland, China en andere landen overwegen al om de handel in olie in een andere munt als de dollar te laten verlopen. Daarmee is een evolutie op gang gekomen die nog maar moeilijk gestuit zal kunnen worden.