In de loop van volgend jaar zou de yen het niveau van 125 ten opzichte van dollar kunnen bereiken. Vrijdag stond de Japanse munt op het laagste niveau tegenover de dollar in drieënhalf jaar. Gartman zit al short op de yen sinds oktober vorig jaar en ziet geen aanleiding om zijn posities om te draaien.

Het is volgens deze fondsbeheerder slechts een kwestie van tijd alvorens er meer dan 100 yen voor 1 dollar zal worden betaald. Sinds medio november is de koers van de yen al met 18% gedaald en een verdere daling kan de spanning op de valutamarkten weer doen toenemen.

In de loop van volgend jaar zou de yen het niveau van 125 ten opzichte van dollar kunnen bereiken. Vrijdag stond de Japanse munt op het laagste niveau tegenover de dollar in drieënhalf jaar. Gartman zit al short op de yen sinds oktober vorig jaar en ziet geen aanleiding om zijn posities om te draaien. Het is volgens deze fondsbeheerder slechts een kwestie van tijd alvorens er meer dan 100 yen voor 1 dollar zal worden betaald. Sinds medio november is de koers van de yen al met 18% gedaald en een verdere daling kan de spanning op de valutamarkten weer doen toenemen.