Die attractiviteit wordt bovendien nog eens vergroot door de betere groeivooruitzichten voor de Amerikaanse economie. De dollar was tijdens het eerste kwartaal goed voor 62,10% van de globale valutareserves, tegenover 61,50% in het kwartaal voordien.

Het aandeel van de euro daalde van 62,10% naar 61,50%, zo blijkt uit een rapport van het Internationaal Monetair Fonds. Het aandeel van de yen daalde anderzijds van 3,20% naar 3%.

Marc Chandler, global head currency strategy bij Brown Brothers Harriman, is van mening dat het aandeel van de dollar tijdens het thans lopende tweede kwartaal verder is gestegen.

BNP Paribas gaf enkele weken geleden al aan dat onder andere de Russen het aandeel van de dollar in hun valutareserves nog opgedreven hadden.

De Russische centrale bank houdt nu 44,50% van haar reserves in dollars aan, of een stijging met 3% in vergelijking met het laatste kwartaal van vorig jaar.

Die attractiviteit wordt bovendien nog eens vergroot door de betere groeivooruitzichten voor de Amerikaanse economie. De dollar was tijdens het eerste kwartaal goed voor 62,10% van de globale valutareserves, tegenover 61,50% in het kwartaal voordien. Het aandeel van de euro daalde van 62,10% naar 61,50%, zo blijkt uit een rapport van het Internationaal Monetair Fonds. Het aandeel van de yen daalde anderzijds van 3,20% naar 3%. Marc Chandler, global head currency strategy bij Brown Brothers Harriman, is van mening dat het aandeel van de dollar tijdens het thans lopende tweede kwartaal verder is gestegen. BNP Paribas gaf enkele weken geleden al aan dat onder andere de Russen het aandeel van de dollar in hun valutareserves nog opgedreven hadden. De Russische centrale bank houdt nu 44,50% van haar reserves in dollars aan, of een stijging met 3% in vergelijking met het laatste kwartaal van vorig jaar.