De beslissing van de Chinese centrale bank om de basisrente op te trekken, geeft nogmaals aan dat op de achtergrond het inflatiegevaar is toegenomen. Een verdere verstrakking van de monetaire politiek kan de economische groei afremmen.

Kazuyuki Kato, treasury department manager in Tokio bij Mizuho Trust & Banking Co, is van mening dat de Chinese renteverhoging per saldo niet zo veel invloed op de valutamarkten had.

Volgens Kato willen de beleggers geen risico's meer nemen, zo vlak voor het einde van het jaar. Vanmorgen kostte een euro 1,3127 dollar, ten opzichte van 1,3122 dollar vrijdagavond als slotkoers.

De beslissing van de Chinese centrale bank om de basisrente op te trekken, geeft nogmaals aan dat op de achtergrond het inflatiegevaar is toegenomen. Een verdere verstrakking van de monetaire politiek kan de economische groei afremmen. Kazuyuki Kato, treasury department manager in Tokio bij Mizuho Trust & Banking Co, is van mening dat de Chinese renteverhoging per saldo niet zo veel invloed op de valutamarkten had. Volgens Kato willen de beleggers geen risico's meer nemen, zo vlak voor het einde van het jaar. Vanmorgen kostte een euro 1,3127 dollar, ten opzichte van 1,3122 dollar vrijdagavond als slotkoers.