Die kiezen in toenemende mate voor beleggingen die meer opleveren dan een belegging in dollars. Onder andere de Australische dollar steeg ten opzichte van zijn Amerikaanse naamgenoot.

Voor één euro werd vanmorgen 1,3230 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3225 dollar gisterenavond in New York. Ook ten opzichte van de Zwitserse frank verzwakte de dollar.

Takeru Ogihara, chief strategist in Tokio bij Mizuho Trust & Banking Co, is van mening dat de valuta's van de groeilanden steeds aantrekkelijker worden voor beleggers.

Die kiezen in toenemende mate voor beleggingen die meer opleveren dan een belegging in dollars. Onder andere de Australische dollar steeg ten opzichte van zijn Amerikaanse naamgenoot. Voor één euro werd vanmorgen 1,3230 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3225 dollar gisterenavond in New York. Ook ten opzichte van de Zwitserse frank verzwakte de dollar. Takeru Ogihara, chief strategist in Tokio bij Mizuho Trust & Banking Co, is van mening dat de valuta's van de groeilanden steeds aantrekkelijker worden voor beleggers.