De dollar verliest steeds meer terrein aan de yen en aan de Zwitserse frank. Sinds het uitbreken van de crisis in het Midden-Oosten is de koers van de dollar nauwelijks gestegen, wel integendeel.

Opvallend is vooral dat de beleggers nog eerder naar euro's dan naar dollars grijpen, terwijl de Europese eenheidsmunt nog steeds niet is verlost van het blok aan het been dat de begrotingscrisis wel degelijk is.

Douglas Borthwick, managing director bij Faros Trading, is van mening dat de rol van de dollar als toonaangevende wereldmunt is uitgespeeld. De oorzaak ligt voor de hand: de onhoudbare deficieten op de Amerikaanse begroting.

De dollar verliest steeds meer terrein aan de yen en aan de Zwitserse frank. Sinds het uitbreken van de crisis in het Midden-Oosten is de koers van de dollar nauwelijks gestegen, wel integendeel. Opvallend is vooral dat de beleggers nog eerder naar euro's dan naar dollars grijpen, terwijl de Europese eenheidsmunt nog steeds niet is verlost van het blok aan het been dat de begrotingscrisis wel degelijk is. Douglas Borthwick, managing director bij Faros Trading, is van mening dat de rol van de dollar als toonaangevende wereldmunt is uitgespeeld. De oorzaak ligt voor de hand: de onhoudbare deficieten op de Amerikaanse begroting.