De dollar verliest in sneltreinvaart aan status, maar als het van de Russen afhangt nog niet snel genoeg. Gazprom aanvaardt van zijn klanten momenteel aan betalingen in euro's en yuans. De Russische oligarchen vertrouwen het zaakje niet langer en hebben hun geld overgebracht naar Hong Kong.

Inmiddels hebben de Russische en Chinese centrale banken currency swap agreements afgesloten, waardoor het mogelijk wordt om transacties in lokale munten uit te voeren. De directe handel in roebels en yuan maakt een tussenstap via dollars overbodig, zodat het belang van de greenback alsmaar afneemt.

De dollar verliest in sneltreinvaart aan status, maar als het van de Russen afhangt nog niet snel genoeg. Gazprom aanvaardt van zijn klanten momenteel aan betalingen in euro's en yuans. De Russische oligarchen vertrouwen het zaakje niet langer en hebben hun geld overgebracht naar Hong Kong. Inmiddels hebben de Russische en Chinese centrale banken currency swap agreements afgesloten, waardoor het mogelijk wordt om transacties in lokale munten uit te voeren. De directe handel in roebels en yuan maakt een tussenstap via dollars overbodig, zodat het belang van de greenback alsmaar afneemt.