Maar sinds geruime tijd staat de dollar onder druk en dat heeft alles te maken met het feit dat de Verenigde Staten als wereldmacht niet langer de indruk kan maken die het vroeger maakte. President Barack Obama zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als één van de zwaktste presidenten die het land ooit heeft gekend.

De dollar verliest in sneltreinvaart aan prestige en zal de priviliges uit de afgelopen decennia stuk voor stuk moeten inleveren. Dit proces is al geruime tijd aan de gang, maar de laatste maanden is het in een stroomversnelling beland. Sommige analisten vrezen zelfs voor een complete instorting van de koers van de dollar.

Maar sinds geruime tijd staat de dollar onder druk en dat heeft alles te maken met het feit dat de Verenigde Staten als wereldmacht niet langer de indruk kan maken die het vroeger maakte. President Barack Obama zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als één van de zwaktste presidenten die het land ooit heeft gekend. De dollar verliest in sneltreinvaart aan prestige en zal de priviliges uit de afgelopen decennia stuk voor stuk moeten inleveren. Dit proces is al geruime tijd aan de gang, maar de laatste maanden is het in een stroomversnelling beland. Sommige analisten vrezen zelfs voor een complete instorting van de koers van de dollar.