Het effect van bijkomende aankopen van staatsobligaties door de Amerikaanse centrale bank zou volgens Kocherlakota slechts een beperkt effect hebben. Dat effect zou in ieder geval kleiner zijn dan algemeen wordt aangenomen.

De dollar verstevigde vanmorgen tegenover 14 van de 16 belangrijkste wereldmunten. Bovendien blijkt steeds duidelijker dat de Europese Centrale Bank zich zorgen begint te maken over de sterke euro.

Yuji Saito, directeur van het foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Tokio, merkt op dat de euro nog steeds boven het niveau van 1,40 dollar noteert. Van een forse verzwakking is dus geen sprake.

Het effect van bijkomende aankopen van staatsobligaties door de Amerikaanse centrale bank zou volgens Kocherlakota slechts een beperkt effect hebben. Dat effect zou in ieder geval kleiner zijn dan algemeen wordt aangenomen. De dollar verstevigde vanmorgen tegenover 14 van de 16 belangrijkste wereldmunten. Bovendien blijkt steeds duidelijker dat de Europese Centrale Bank zich zorgen begint te maken over de sterke euro. Yuji Saito, directeur van het foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Tokio, merkt op dat de euro nog steeds boven het niveau van 1,40 dollar noteert. Van een forse verzwakking is dus geen sprake.