Inmiddels blijft de euro goed op koers, vanmorgen werd de euro verhandeld aan 1,3602 dollar. De slotkoers gisterenavond in New York bedroeg 1,3627, maar op 1,3647 werd intraday het zwakste niveau sinds 15 april bereikt.

Tsutomu Soma, obligatie- en valutahandelaar in Tokio bij Okasan Securities Co, is van mening dat de Amerikaanse economie aan het vertragen is. Dat gegeven zal op de koers van de dollar blijven wegen.

Bovendien bleek gisteren dat er binnen de Amerikaanse centrale bank onenigheid bestaat over de monetaire politiek die moet worden gevolgd. Sommige FED-gouverneurs zijn voorstander van een verdere verruiming van de monetaire politiek, anderen zijn tegenstander van deze verruiming.

Inmiddels blijft de euro goed op koers, vanmorgen werd de euro verhandeld aan 1,3602 dollar. De slotkoers gisterenavond in New York bedroeg 1,3627, maar op 1,3647 werd intraday het zwakste niveau sinds 15 april bereikt. Tsutomu Soma, obligatie- en valutahandelaar in Tokio bij Okasan Securities Co, is van mening dat de Amerikaanse economie aan het vertragen is. Dat gegeven zal op de koers van de dollar blijven wegen. Bovendien bleek gisteren dat er binnen de Amerikaanse centrale bank onenigheid bestaat over de monetaire politiek die moet worden gevolgd. Sommige FED-gouverneurs zijn voorstander van een verdere verruiming van de monetaire politiek, anderen zijn tegenstander van deze verruiming.