Een minder sterke Amerikaanse economie betekent volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat de tapering (het verminderen van de steunaankopen) mogelijk nog maar eens wordt uitgesteld en dat betekent dan maar weer eens meer liquiditeit in het systeem en hogere koersen voor de meer risicovolle activa.

Minder goed verging het de Amerikaanse dollar. Want hier geld er een vergelijkbare logica. Een latere tapering betekent logischerwijs volgens Philippe Gijsels meer aanbod aan greenbacks en dus volgens de wetten van vraag en aanbod een lagere koers.

Een minder sterke Amerikaanse economie betekent volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat de tapering (het verminderen van de steunaankopen) mogelijk nog maar eens wordt uitgesteld en dat betekent dan maar weer eens meer liquiditeit in het systeem en hogere koersen voor de meer risicovolle activa. Minder goed verging het de Amerikaanse dollar. Want hier geld er een vergelijkbare logica. Een latere tapering betekent logischerwijs volgens Philippe Gijsels meer aanbod aan greenbacks en dus volgens de wetten van vraag en aanbod een lagere koers.