De FED stelt wel vast dat de arbeidsmarkt niet langer verslechtert, maar dat er anderzijds van een verbetering toch geen sprake is. Voorlopig staan de bedrijven nog niet in de rij aan te schuiven om nieuwe werknemers aan te nemen.

In reactie op de FED-meeting is de koers van de dollar op de valutamarkten weer gaan stijgen. Daarmee wordt een trend verder gezet die al werd ingezet met de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand november.

De dollar is sindsdien al ruim 3% duurder geworden ten opzichte van de belangrijkste andere munten. De koers is nu al negen dagen op rij gestegen en dat was de langste stijging sinds juni.

Samarjit Shankar, valutahandelaar in Boston bij Bank of New York Mellon, stelt dat het momenteel moeilijk is om uit te maken of het glas halfleeg dan wel halfvol. De euro is inmiddels teruggevallen tot in de buurt van 1,45 dollar.

Op 25 november bereikte de euro een piek op 1,5144 dollar. Alan Ruskin, hoofd currency strategy bij Royal Bank of Scotland Group, merkt op dat de dollar stevige technische steun ontmoet op het niveau van 1,4480 dollar.

De FED stelt wel vast dat de arbeidsmarkt niet langer verslechtert, maar dat er anderzijds van een verbetering toch geen sprake is. Voorlopig staan de bedrijven nog niet in de rij aan te schuiven om nieuwe werknemers aan te nemen. In reactie op de FED-meeting is de koers van de dollar op de valutamarkten weer gaan stijgen. Daarmee wordt een trend verder gezet die al werd ingezet met de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand november. De dollar is sindsdien al ruim 3% duurder geworden ten opzichte van de belangrijkste andere munten. De koers is nu al negen dagen op rij gestegen en dat was de langste stijging sinds juni. Samarjit Shankar, valutahandelaar in Boston bij Bank of New York Mellon, stelt dat het momenteel moeilijk is om uit te maken of het glas halfleeg dan wel halfvol. De euro is inmiddels teruggevallen tot in de buurt van 1,45 dollar. Op 25 november bereikte de euro een piek op 1,5144 dollar. Alan Ruskin, hoofd currency strategy bij Royal Bank of Scotland Group, merkt op dat de dollar stevige technische steun ontmoet op het niveau van 1,4480 dollar.