De Israelische buitenlandminister Avigdor Lieberman sprak van een provocatie en dreigde met harde actie. De spanning tussen Tel Aviv en Teheran is al geruime tijd weer opgelopen.

Toch een opvallende vaststelling: de dollar reageert nog nauwelijk op de oplopende spanning in het Midden-Oosten. Dat kan betekenen dat de dollar zijn status als veilige vluchtmunt aan het verliezen is.

Gisterenavond dook de koers van de dollar zelfs naar omlaag in plaats van naar ohoog. Alan Ruskin van Deutsche Bank stelde vast dat de beleggers richting Zwitserse frank in plaats van de dollar vluchten.

De Israelische buitenlandminister Avigdor Lieberman sprak van een provocatie en dreigde met harde actie. De spanning tussen Tel Aviv en Teheran is al geruime tijd weer opgelopen. Toch een opvallende vaststelling: de dollar reageert nog nauwelijk op de oplopende spanning in het Midden-Oosten. Dat kan betekenen dat de dollar zijn status als veilige vluchtmunt aan het verliezen is. Gisterenavond dook de koers van de dollar zelfs naar omlaag in plaats van naar ohoog. Alan Ruskin van Deutsche Bank stelde vast dat de beleggers richting Zwitserse frank in plaats van de dollar vluchten.