De topman van de Europese Centrale Bank liet zich relatief gematigd uit over het inflatiegevaar, terwijl de financiële markten hadden gerekend op een indicatie over een mogelijke renteverhoging.

Trichet beperkte zich echter tot de uitspraak dat de inflatie in de gaten wordt gehouden. Bovendien is het op de eerste plaats de headline inflatie - het cijfer dat in de pers verschijnt - die stijgt.

De kerninflatie doet dat in veel mindere mate. Vanmorgen werd voor een euro in Tokio 1,3634 dollar betaald en dat was precies evenveel als het slotniveau van gisterenavond in New York.

De topman van de Europese Centrale Bank liet zich relatief gematigd uit over het inflatiegevaar, terwijl de financiële markten hadden gerekend op een indicatie over een mogelijke renteverhoging. Trichet beperkte zich echter tot de uitspraak dat de inflatie in de gaten wordt gehouden. Bovendien is het op de eerste plaats de headline inflatie - het cijfer dat in de pers verschijnt - die stijgt. De kerninflatie doet dat in veel mindere mate. Vanmorgen werd voor een euro in Tokio 1,3634 dollar betaald en dat was precies evenveel als het slotniveau van gisterenavond in New York.