In afwachting van de publicatie van een aantal belangrijke macro-economische indicatoren, zowel in de Verenigde Staten als elders in de wereld, daalde de dollar tegenover 12 van de 16 belangrijkste wereldmunten.

De yen en de euro werden duurder nadat een Chinese krant schreef dat het land meer gaat investeren in yen en euro, dit als diversificatie voor de grote portefeuille in dollars die de Chinese regering aanhoudt.

De dollar zou voor de Chinezen echter de belangrijkste reservemunt blijven, dit vanwege het feit dat de Verenigde Staten ondanks de crisis nog steeds de grootste economische macht in de wereld blijven.

In afwachting van de publicatie van een aantal belangrijke macro-economische indicatoren, zowel in de Verenigde Staten als elders in de wereld, daalde de dollar tegenover 12 van de 16 belangrijkste wereldmunten. De yen en de euro werden duurder nadat een Chinese krant schreef dat het land meer gaat investeren in yen en euro, dit als diversificatie voor de grote portefeuille in dollars die de Chinese regering aanhoudt. De dollar zou voor de Chinezen echter de belangrijkste reservemunt blijven, dit vanwege het feit dat de Verenigde Staten ondanks de crisis nog steeds de grootste economische macht in de wereld blijven.