De euro werd afgelopen vrijdag verhandeld aan 1,2930 dollar, waarbij in de loop van de sessie een piek werd bereikt op 1,3008 dollar. Een week voordien noteerde de euro nog maar aan 1,2641 dollar. Vanmorgen kostte een euro ongeveer 1,29 dollar.

Het is al de derde week op rij dat de euro ten opzichte van de dollar steeg. Die stijging heeft onder andere te maken met de publicatie van de stress tests van de Europese bedrijven komende vrijdag.

Vassili Serebriakov, currency strategist bij Wells Fargo & Co. in New York, merkt op dat de macro-economische indicatoren in de richting van een groeivertraging in de tweede helft van het jaar wijzen.

De euro is al met 8,90% gestegen tegenover de dollar vanaf het dieptepunt voor de afgelopen vier jaar dat op 7 juni op 1,1877 werd bereikt.

Goldman Sachs verwacht niet dat de stress tests voor de Europese banken vervelende gevolgen gaan krijgen. De zakenbank ziet geen kapitaalverhogingen komen.

De euro werd afgelopen vrijdag verhandeld aan 1,2930 dollar, waarbij in de loop van de sessie een piek werd bereikt op 1,3008 dollar. Een week voordien noteerde de euro nog maar aan 1,2641 dollar. Vanmorgen kostte een euro ongeveer 1,29 dollar. Het is al de derde week op rij dat de euro ten opzichte van de dollar steeg. Die stijging heeft onder andere te maken met de publicatie van de stress tests van de Europese bedrijven komende vrijdag. Vassili Serebriakov, currency strategist bij Wells Fargo & Co. in New York, merkt op dat de macro-economische indicatoren in de richting van een groeivertraging in de tweede helft van het jaar wijzen. De euro is al met 8,90% gestegen tegenover de dollar vanaf het dieptepunt voor de afgelopen vier jaar dat op 7 juni op 1,1877 werd bereikt. Goldman Sachs verwacht niet dat de stress tests voor de Europese banken vervelende gevolgen gaan krijgen. De zakenbank ziet geen kapitaalverhogingen komen.