Alle aandacht zal uitgaan naar wat het FOMC gaat vertellen over de economische situatie. De dollar is vanmorgen teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen vijf weken met FED-meeting op komst.

De beleggers op de valutamarkten vrezen dat er nog meer indicatoren gaat bekendgemaakt worden waaruit blijkt dat de VS-economie aan het vertragen is. De FED zou anticiperend daarop haar politiek van quantative easing kunnen verruimen.

De Amerikaanse centrale bank zou dus in feite dollars bijdrukken, met als gevolg bijkomende druk op de koers van de dollar. De dollar werd vanmorgen in Singapore verhandeld aan 1,3073 dollar, tegenover 1,3050 dollar vorige vrijdag in New York. Vrijdag werd op 1,3159 dollar een bodem voor de afgelopen vijf weken opgetekend.

Alle aandacht zal uitgaan naar wat het FOMC gaat vertellen over de economische situatie. De dollar is vanmorgen teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen vijf weken met FED-meeting op komst. De beleggers op de valutamarkten vrezen dat er nog meer indicatoren gaat bekendgemaakt worden waaruit blijkt dat de VS-economie aan het vertragen is. De FED zou anticiperend daarop haar politiek van quantative easing kunnen verruimen. De Amerikaanse centrale bank zou dus in feite dollars bijdrukken, met als gevolg bijkomende druk op de koers van de dollar. De dollar werd vanmorgen in Singapore verhandeld aan 1,3073 dollar, tegenover 1,3050 dollar vorige vrijdag in New York. Vrijdag werd op 1,3159 dollar een bodem voor de afgelopen vijf weken opgetekend.