Tegenover de yen bleef de Amerikaanse munt niettemin in de buurt van een dieptepunt voor de afgelopen 15 jaar noteren. Een verdere verzwakking van de dollarkoers mag dan ook niet bij voorbaat uitgesloten worden.

Het centraal thema op de valutamarkten blijft quantitative easing. De Amerikaanse centrale bank gaat volgende week hoogstwaarschijnlijk een verdere verruiming van de monetaire politiek aankondigen.

Mike Jones, currency strategist bij Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, is van mening dat elk herstel van de dollarkoers nieuwe verkopen gaat uitlokken. Vanmorgen kostte één euro 1,3948 dollar, tegenover 1,3965 dollar gisterenavond in New York.

Tegenover de yen bleef de Amerikaanse munt niettemin in de buurt van een dieptepunt voor de afgelopen 15 jaar noteren. Een verdere verzwakking van de dollarkoers mag dan ook niet bij voorbaat uitgesloten worden. Het centraal thema op de valutamarkten blijft quantitative easing. De Amerikaanse centrale bank gaat volgende week hoogstwaarschijnlijk een verdere verruiming van de monetaire politiek aankondigen. Mike Jones, currency strategist bij Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, is van mening dat elk herstel van de dollarkoers nieuwe verkopen gaat uitlokken. Vanmorgen kostte één euro 1,3948 dollar, tegenover 1,3965 dollar gisterenavond in New York.