De dollar krijgt steun van de publicatie van een aantal meevallende indicatoren, waarbij gisteren onder andere de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering beter dan verwacht meevielen.

Robert Rennie, head of currency research in Sidney bij Westpac Banking Corporation, is van mening dat de dollar voor een betere periode staat, oktober kan een goede maand worden voor de Amerikaanse munt.

Anderzijds bleef de koers van de euro vrijwel ongewijzigd tegenover de dollar, vanmorgen werd voor een euro 1,2685 dollar betaald. Volgende week worden de cijfers over de consumentenbestedingen in de VS belangrijk voor de situatie op de valutamarkten.

De dollar krijgt steun van de publicatie van een aantal meevallende indicatoren, waarbij gisteren onder andere de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering beter dan verwacht meevielen. Robert Rennie, head of currency research in Sidney bij Westpac Banking Corporation, is van mening dat de dollar voor een betere periode staat, oktober kan een goede maand worden voor de Amerikaanse munt. Anderzijds bleef de koers van de euro vrijwel ongewijzigd tegenover de dollar, vanmorgen werd voor een euro 1,2685 dollar betaald. Volgende week worden de cijfers over de consumentenbestedingen in de VS belangrijk voor de situatie op de valutamarkten.