De dollar kan namelijk verder verzwakken na afloop van de FED-meeting van volgende week. Fed Chairman Ben Bernanke en het Federal Open Market Committee (FOMC) gaan volgens Papasavvas namelijk uit een ander vaatje gaan tappen.

Hij verwacht dat Bernanke gaat zeggen dat de economische risico's nu aan de onderzijde ligt, wat een eufemisme is om te stellen dat er een nieuwe groeivertraging aankomt.

Papasavvas denkt dat de Amerikaanse centrale bank daarna enkele maanden de kat uit de boom gaat kijken, om vervolgens de strategie van quantitative easing weer boven te halen wanneer dat nodig zou zijn.

Dit scenario kan op de koers van de dollar gaan wegen, waarbij Papasavvas uitgaat van een fair value voor de euro van 1,30 tot 1,35 euro. In het beste geval kan de euro doorstijgen tot 1,43 euro.

De dollar kan namelijk verder verzwakken na afloop van de FED-meeting van volgende week. Fed Chairman Ben Bernanke en het Federal Open Market Committee (FOMC) gaan volgens Papasavvas namelijk uit een ander vaatje gaan tappen. Hij verwacht dat Bernanke gaat zeggen dat de economische risico's nu aan de onderzijde ligt, wat een eufemisme is om te stellen dat er een nieuwe groeivertraging aankomt. Papasavvas denkt dat de Amerikaanse centrale bank daarna enkele maanden de kat uit de boom gaat kijken, om vervolgens de strategie van quantitative easing weer boven te halen wanneer dat nodig zou zijn. Dit scenario kan op de koers van de dollar gaan wegen, waarbij Papasavvas uitgaat van een fair value voor de euro van 1,30 tot 1,35 euro. In het beste geval kan de euro doorstijgen tot 1,43 euro.