De financiële markten hebben op de eerste plaat vastgesteld dat de Amerikaanse economie inderdaad aan de beterhand is. Daarnaast is de inflatie onder controle en steken ook de stijgende beurskoersen een handje toe.

We mogen ook de problemen met Griekenland niet vergeten, evenals het feit dat veel beleggers dekking zoeken voor de bugettaire problemen die Europa teisteren en voor de Japanse deflatie.

Het gevolg is dat de dollar nu al vijf maanden op rij is gestegen. Goldman Sachs Group en Citigroup zijn vorige week gestopt om te speculeren op een daling van de dollarkoers, zij hebben hun baisse-posities gesloten.

Bijna dagelijks worden de prognoses met betrekking tot de dollar naar boven aangepast. Bij Royal Bank of Scotland Group Plc ziet Alan Ruskin de koers van de dollar nog met bijna een kwart stijgen.

Ruskin sluit niet uit dat euro gaat wegzakken tot 1,10 dollar wanneer inderdaad mocht blijken dat Griekenland zijn schulden niet kan betalen. Hij ziet die opmars gepaard gaan met een verdere verbetering van de Amerikaanse economie.

De financiële markten hebben op de eerste plaat vastgesteld dat de Amerikaanse economie inderdaad aan de beterhand is. Daarnaast is de inflatie onder controle en steken ook de stijgende beurskoersen een handje toe. We mogen ook de problemen met Griekenland niet vergeten, evenals het feit dat veel beleggers dekking zoeken voor de bugettaire problemen die Europa teisteren en voor de Japanse deflatie. Het gevolg is dat de dollar nu al vijf maanden op rij is gestegen. Goldman Sachs Group en Citigroup zijn vorige week gestopt om te speculeren op een daling van de dollarkoers, zij hebben hun baisse-posities gesloten. Bijna dagelijks worden de prognoses met betrekking tot de dollar naar boven aangepast. Bij Royal Bank of Scotland Group Plc ziet Alan Ruskin de koers van de dollar nog met bijna een kwart stijgen. Ruskin sluit niet uit dat euro gaat wegzakken tot 1,10 dollar wanneer inderdaad mocht blijken dat Griekenland zijn schulden niet kan betalen. Hij ziet die opmars gepaard gaan met een verdere verbetering van de Amerikaanse economie.