De banken die het meest acurate advies voor de evolutie van de dollarkoers hebben gegeven, zijn van mening dat de dollar zal blijven verzwakken wanneer de Amerikaanse centrale bank de rente gaat beginnen te verhogen.

Standard Chartered Plc, Aletti Gestielle SGR, HSBC Holdings Plc en Scotia Capital Inc verwachten dat de dollar tegenover de euro nog met ongeveer 7% in waarde kan gaan dalen.

In dit scenario is al rekening gehouden met een stijging van de basisrente, ook al is die volgens de beleidsmakers nog een eind verwijderd. Pas op wat langere termijn zou de dollar kunnen herstellen.

Callum Henderson, hoofd valutahandel bij Standard Chartered, wijst er op dat de dollarkoers in het verleden slechts gemiddeld 12 maanden na een rentestijging begon te stijgen.

Zowel de 12.000 miljard dollar aan fiscale en monetaire stimuli en een recordverkoop van 4000 miljard dollar aan overheidsobligaties tussen 2009 en 2010 kunnen op de koers van de dollar gaan wegen.

Dat geldt eveneens voor de werkloosheid, die het niveau van 10,20% heeft bereikt. De stijging van de werkloosheidsgraad geeft aan dat het herstel van de Amerikaanse economie op losse schroeven berust.

De banken die het meest acurate advies voor de evolutie van de dollarkoers hebben gegeven, zijn van mening dat de dollar zal blijven verzwakken wanneer de Amerikaanse centrale bank de rente gaat beginnen te verhogen. Standard Chartered Plc, Aletti Gestielle SGR, HSBC Holdings Plc en Scotia Capital Inc verwachten dat de dollar tegenover de euro nog met ongeveer 7% in waarde kan gaan dalen. In dit scenario is al rekening gehouden met een stijging van de basisrente, ook al is die volgens de beleidsmakers nog een eind verwijderd. Pas op wat langere termijn zou de dollar kunnen herstellen. Callum Henderson, hoofd valutahandel bij Standard Chartered, wijst er op dat de dollarkoers in het verleden slechts gemiddeld 12 maanden na een rentestijging begon te stijgen. Zowel de 12.000 miljard dollar aan fiscale en monetaire stimuli en een recordverkoop van 4000 miljard dollar aan overheidsobligaties tussen 2009 en 2010 kunnen op de koers van de dollar gaan wegen. Dat geldt eveneens voor de werkloosheid, die het niveau van 10,20% heeft bereikt. De stijging van de werkloosheidsgraad geeft aan dat het herstel van de Amerikaanse economie op losse schroeven berust.