Het gevolg van het overvloedig (en moeilijk te transporteren) aardgas is dat de VS aan het begin staan van een enorme golf inwaartse industriële investeringen en dat van bedrijven wereldwijd die toegang willen tot deze goedkope energiebron.

In de jaren '90 waren de VS volgens Aphilion al de motor van de wereldeconomie dankzij de enorme innovatieve kracht van de informatica-technologie sector.

De 'shale gas' revolutie kan hier een echo van zijn en zal bovendien de Fed (waar sommigen al zenuwachtig zijn) toelaten haar zware monetaire versoepelingen terug te schroeven.

In Europa zal dit proces in ieder geval veel delicater verlopen, waardoor Aphilion verwacht dat de dollar één van de grote winnaars van 2013 zal zijn ... en dat is zelden slecht nieuws voor het beursklimaat.

Het gevolg van het overvloedig (en moeilijk te transporteren) aardgas is dat de VS aan het begin staan van een enorme golf inwaartse industriële investeringen en dat van bedrijven wereldwijd die toegang willen tot deze goedkope energiebron. In de jaren '90 waren de VS volgens Aphilion al de motor van de wereldeconomie dankzij de enorme innovatieve kracht van de informatica-technologie sector. De 'shale gas' revolutie kan hier een echo van zijn en zal bovendien de Fed (waar sommigen al zenuwachtig zijn) toelaten haar zware monetaire versoepelingen terug te schroeven. In Europa zal dit proces in ieder geval veel delicater verlopen, waardoor Aphilion verwacht dat de dollar één van de grote winnaars van 2013 zal zijn ... en dat is zelden slecht nieuws voor het beursklimaat.