De rente zou wel eens sneller dan iedereen had verwacht naar omhoog kunnen. Maar volgens Hilsenratch woedt er binnen de centrale bank een verwoed debat over de wenselijkheid van een verhoging van de rente. Want een dergelijke ingreep is vanzelfsprekend niet zonder gevaar.

Op de eerste plaats kunnen hogere rentevoeten het economisch herstel in gevaar brengen, maar er is nog een ander gevaar in het spel. De dollar kan namelijk door het dak vliegen als FED rente verhoogt en dat zou de economie wel eens de fatale slag kunnen toebrengen.

De rente zou wel eens sneller dan iedereen had verwacht naar omhoog kunnen. Maar volgens Hilsenratch woedt er binnen de centrale bank een verwoed debat over de wenselijkheid van een verhoging van de rente. Want een dergelijke ingreep is vanzelfsprekend niet zonder gevaar. Op de eerste plaats kunnen hogere rentevoeten het economisch herstel in gevaar brengen, maar er is nog een ander gevaar in het spel. De dollar kan namelijk door het dak vliegen als FED rente verhoogt en dat zou de economie wel eens de fatale slag kunnen toebrengen.