De markt gaat ervan uit dat de Fed zal kiezen voor een geleidelijke, maar gestage benadering van het afbouwen van de aankopen, en als zodanig zal het voorziene pad leiden naar een hogere USD.

Maar als de markten de moed verliezen, zou de dollarsterkte prominenter kunnen verschuiven tegenover de minder liquide G10- en EM-valuta's dan tegenover de JPY en andere belangrijke valuta's.

John J. Hardy, hoofd FX Strategy, voegde daaraan toe: "Het eerste kwartaal zal een gecoördineerde inspanning te zien geven gericht op ontwenning van de valutamarkt van QE. De eurozone zou ontvlambaar kunnen blijken te zijn, met perifere economieën die bereid zijn te rebelleren als de ECB geen krachtigere maatregelen treft om haar balans verder te vergroten."

Long USDCAD, long USDJPY en long GBPNZD zijn de belangrijkste valutathema's van Saxo Bank in het eerste kwartaal van 2014.

De markt gaat ervan uit dat de Fed zal kiezen voor een geleidelijke, maar gestage benadering van het afbouwen van de aankopen, en als zodanig zal het voorziene pad leiden naar een hogere USD. Maar als de markten de moed verliezen, zou de dollarsterkte prominenter kunnen verschuiven tegenover de minder liquide G10- en EM-valuta's dan tegenover de JPY en andere belangrijke valuta's. John J. Hardy, hoofd FX Strategy, voegde daaraan toe: "Het eerste kwartaal zal een gecoördineerde inspanning te zien geven gericht op ontwenning van de valutamarkt van QE. De eurozone zou ontvlambaar kunnen blijken te zijn, met perifere economieën die bereid zijn te rebelleren als de ECB geen krachtigere maatregelen treft om haar balans verder te vergroten." Long USDCAD, long USDJPY en long GBPNZD zijn de belangrijkste valutathema's van Saxo Bank in het eerste kwartaal van 2014.