Volgens Dudley heeft de Amerikaanse economie bijkomende stimulansen hard nodig. De inflatie is namelijkl te laag op een moment dat de werkloosheid in de buurt van 10% blijft bepalen.

De FED kan volgens Dudley geen 'Magic Wand' neerzetten die de problemen voortkomend uit het verleden onmiddellijk doen verdwijnen. De centrale bank kan echter wel de noodzakelijke bijsturingen maken.

Een opvallende uitspraak van Dudley luidde als volgt: "De dollar kan best voor zichzelf zorgen". Daarmee gaf hij aan dat de dollarkoers niet het eerste objectief is voor de FED.

Volgens Dudley heeft de Amerikaanse economie bijkomende stimulansen hard nodig. De inflatie is namelijkl te laag op een moment dat de werkloosheid in de buurt van 10% blijft bepalen. De FED kan volgens Dudley geen 'Magic Wand' neerzetten die de problemen voortkomend uit het verleden onmiddellijk doen verdwijnen. De centrale bank kan echter wel de noodzakelijke bijsturingen maken. Een opvallende uitspraak van Dudley luidde als volgt: "De dollar kan best voor zichzelf zorgen". Daarmee gaf hij aan dat de dollarkoers niet het eerste objectief is voor de FED.