De yen steeg echter ten opzichte van de belangrijkste andere valuta. De Japanese financieminister Yoshihiko Noda verklaarde gisteren dat het nog niet helemaal zeker is dat G-20 zich over valutaproblemen gaat buigen.

De won daalde ingevolge speculatie dat Zuid-Korea stappen gaat ondernemen om de influx van vreemde valuta tegen te houden. Naoto Minatogawa, currency analist bij Himawari Securities Inc. in Tokio, vreest dat het valuta-onderwerp inderdaad niet ter sprake zou komen op G-20.

De Dollar Index is deze week met 0,60% gestegen. De euro werd vanmorgen verhandeld aan 1,3913 dollar, tegenover een slotkoers van 1,3920 gisterenavond in New York.

De yen steeg echter ten opzichte van de belangrijkste andere valuta. De Japanese financieminister Yoshihiko Noda verklaarde gisteren dat het nog niet helemaal zeker is dat G-20 zich over valutaproblemen gaat buigen. De won daalde ingevolge speculatie dat Zuid-Korea stappen gaat ondernemen om de influx van vreemde valuta tegen te houden. Naoto Minatogawa, currency analist bij Himawari Securities Inc. in Tokio, vreest dat het valuta-onderwerp inderdaad niet ter sprake zou komen op G-20. De Dollar Index is deze week met 0,60% gestegen. De euro werd vanmorgen verhandeld aan 1,3913 dollar, tegenover een slotkoers van 1,3920 gisterenavond in New York.