De dollar beschikt momenteel duidelijk over momentum en moet dus nog hogere koersen aankunnen. De index, die door IntercontinentalExchange gebruikt wordt om de dollarkoers af te zetten tegen de munten van de zes belangrijkste Amerikaanse handelspartners, steeg tot een piek op 78.814. Dat was het hoogste niveau sinds 2 september.

De Dollar Index raakte niet meer boven het 200-day moving average sinds mei van vorig jaar. George Davis, chef technische analyse in Toronto bij Royal Bank of Canada, is van mening dat de doorbraak als een positief signaal op lange termijn mag worden beschouwd.

Volgens Davis wordt het technisch signaal voor de dollarkoers ook door fundamentele factoren ondersteund. Zo ondermijnen de problemen met Griekenland de euro.

Davis ziet de euro terugvallen tot 1,28 dollar tegen het einde van het derde kwartaal van dit jaar. Wat er daarna te gebeuren staat, is afhankelijk van wat er binnen de eurozone gaat gebeuren.

Gisteren kostte een euro nog 1,4084 dollar, vanmorgen werd de Europese eenheidsmunt opnieuw wat duurder. Op de Aziatische markten werd ongeveer 1,4125 dollar betaald.

De dollar beschikt momenteel duidelijk over momentum en moet dus nog hogere koersen aankunnen. De index, die door IntercontinentalExchange gebruikt wordt om de dollarkoers af te zetten tegen de munten van de zes belangrijkste Amerikaanse handelspartners, steeg tot een piek op 78.814. Dat was het hoogste niveau sinds 2 september. De Dollar Index raakte niet meer boven het 200-day moving average sinds mei van vorig jaar. George Davis, chef technische analyse in Toronto bij Royal Bank of Canada, is van mening dat de doorbraak als een positief signaal op lange termijn mag worden beschouwd. Volgens Davis wordt het technisch signaal voor de dollarkoers ook door fundamentele factoren ondersteund. Zo ondermijnen de problemen met Griekenland de euro. Davis ziet de euro terugvallen tot 1,28 dollar tegen het einde van het derde kwartaal van dit jaar. Wat er daarna te gebeuren staat, is afhankelijk van wat er binnen de eurozone gaat gebeuren. Gisteren kostte een euro nog 1,4084 dollar, vanmorgen werd de Europese eenheidsmunt opnieuw wat duurder. Op de Aziatische markten werd ongeveer 1,4125 dollar betaald.