Daarnaast merkt Ashraf Laidi, chief market strategist bij CMC in Londen, op dat in de afgelopen dagen de rendementen op Britse en Duitse obligaties is gestegn, wat in het voordeel van de euro werkt.

Laidi merkt op dat vanuit beleggingsstandpunt de euro en het pond momenteel veel interessanter zijn geworden ten opzichte van de dollar. Hij verwacht dat deze trend alleszins op korte termijn zal verder worden gezet.

De Conference Board's sentiment index viel in juli veel sterker terug dan de analisten hadden verwacht. Het tegenvallend consumentenvertrouwen kan nog geruime tijd op het sentiment blijven wegen, aldus Laidi.

Daarnaast merkt Ashraf Laidi, chief market strategist bij CMC in Londen, op dat in de afgelopen dagen de rendementen op Britse en Duitse obligaties is gestegn, wat in het voordeel van de euro werkt. Laidi merkt op dat vanuit beleggingsstandpunt de euro en het pond momenteel veel interessanter zijn geworden ten opzichte van de dollar. Hij verwacht dat deze trend alleszins op korte termijn zal verder worden gezet. De Conference Board's sentiment index viel in juli veel sterker terug dan de analisten hadden verwacht. Het tegenvallend consumentenvertrouwen kan nog geruime tijd op het sentiment blijven wegen, aldus Laidi.