De euro viel terug van een dieptepunt voor de afgelopen 14 maanden in afwachting van de gesprekken tussen de ministers van Financiën van de eurozone in Luxemburg.

Vanuit de Europese bedrijfswereld weerklinkt de klacht steeds luider dat de stijging van de koers van de euro het economisch herstel in de eurozone bemoeilijkt. De sterke euro bemoeilijkt de exportpositie van de Europese bedrijven.

Vorige week donderdag bereikte de euro een piek op 1,4968 dollar. Toen leek het slechts een kwestie van tijd alvorens de kaap van 1,50 dollar zou worden gerond. Vanmorgen viel de koers van de euro terug onder 1,49 dollar.

De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker, tevens hoofd van de Eurogroup die straks in zijn land vergadert, beloofde een verklaring wanneer op de meeting nieuwe afspraken zouden worden gemaakt.

Volgens Juncker is het echter weinig waarschijnlijk dat er iets bijzonders zal worden afgesproken. Zowat iedereen wil een te grote volatiliteit op de valutamarkten vermijden, maar concrete objectieven voor de valutaverhoudingen worden niet graag gegeven.

De euro viel terug van een dieptepunt voor de afgelopen 14 maanden in afwachting van de gesprekken tussen de ministers van Financiën van de eurozone in Luxemburg. Vanuit de Europese bedrijfswereld weerklinkt de klacht steeds luider dat de stijging van de koers van de euro het economisch herstel in de eurozone bemoeilijkt. De sterke euro bemoeilijkt de exportpositie van de Europese bedrijven. Vorige week donderdag bereikte de euro een piek op 1,4968 dollar. Toen leek het slechts een kwestie van tijd alvorens de kaap van 1,50 dollar zou worden gerond. Vanmorgen viel de koers van de euro terug onder 1,49 dollar. De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker, tevens hoofd van de Eurogroup die straks in zijn land vergadert, beloofde een verklaring wanneer op de meeting nieuwe afspraken zouden worden gemaakt. Volgens Juncker is het echter weinig waarschijnlijk dat er iets bijzonders zal worden afgesproken. Zowat iedereen wil een te grote volatiliteit op de valutamarkten vermijden, maar concrete objectieven voor de valutaverhoudingen worden niet graag gegeven.