De dollar daalde opnieuw tegenover een korf van zes belangrijke punten. De Standard & Poor's GSCI Index, bestaande uit 24 grondstoffen, bereikte donderdagavond het hoogste niveau sinds 3 oktober 2008.

De index is deze week al met 3,60% gestegen. De UBS Bloomberg Constant Maturity Commodity Index werd anderzijds afgevlagd op het hoogste niveau sinds 4 augustus.

Doug Whitehead, analist bij Rabobank in Londen, wijst er op dat ook de prijzen voor granen en oliezaden fors zijn gestegen, waarbij vooral Amerikaanse kopers in de markt waren.

De dollar daalde opnieuw tegenover een korf van zes belangrijke punten. De Standard & Poor's GSCI Index, bestaande uit 24 grondstoffen, bereikte donderdagavond het hoogste niveau sinds 3 oktober 2008. De index is deze week al met 3,60% gestegen. De UBS Bloomberg Constant Maturity Commodity Index werd anderzijds afgevlagd op het hoogste niveau sinds 4 augustus. Doug Whitehead, analist bij Rabobank in Londen, wijst er op dat ook de prijzen voor granen en oliezaden fors zijn gestegen, waarbij vooral Amerikaanse kopers in de markt waren.