Die trend lijkt echter om te buigen. Barton Biggs, de bekende hedge fund beheerder, is van mening dat de dollar en Wall Street in 2010 synchroon kunnen gaan bewegen.

Biggs is van mening dat de dollar momenteel ondergewaardeerd is ten opzichte van de euro en dat het herstel van de Amerikaanse economie aan vaart wint. Beide factoren moeten in staat zijn om zowel de dollar als de beurskoersen te ondersteunen.

Voor 2010 rekent Biggs op een groei van het Amerikaans BBP met 2,60%, na een krimp met 2,50% in 2009. Biggs is van mening dat de groei niet zal stilvallen, hij is ook optimistisch voor 2011.

Biggs, nu beheerder van hedge fund Traxis Partners, is van mening dat zowel de beurskoersen op Wall Street als de dollar nog een hausse-potentieel van ongeveer 10% kunnen bezitten.

Die trend lijkt echter om te buigen. Barton Biggs, de bekende hedge fund beheerder, is van mening dat de dollar en Wall Street in 2010 synchroon kunnen gaan bewegen. Biggs is van mening dat de dollar momenteel ondergewaardeerd is ten opzichte van de euro en dat het herstel van de Amerikaanse economie aan vaart wint. Beide factoren moeten in staat zijn om zowel de dollar als de beurskoersen te ondersteunen. Voor 2010 rekent Biggs op een groei van het Amerikaans BBP met 2,60%, na een krimp met 2,50% in 2009. Biggs is van mening dat de groei niet zal stilvallen, hij is ook optimistisch voor 2011. Biggs, nu beheerder van hedge fund Traxis Partners, is van mening dat zowel de beurskoersen op Wall Street als de dollar nog een hausse-potentieel van ongeveer 10% kunnen bezitten.