De daling heeft te maken met de verwachting dat de Federal Reserve Bank de stimuleringsmaatregelen voorlopig gaat handhaven. De Amerikaanse economie blijft namelijk zwak.

De dollar daalde ten opzichte van 15 van de 16 belangrijkste valuta, dit in reactie op de verklaring van president van de FED Bank of St. Louis James Bullard. Bullard verwacht dat de centrale bank ook na het eerste kwartaal van volgend jaar mortgage- backed securities zal blijven aankopen.

Norifumi Yoshida, vice president van de trading section bij Mizuho Corporate Bank Ltd., is van mening dat de kans klein is dat de FED de basisrente gaat verhogen zolang ze geen duidelijke exit-strategie heeft.

Vanwege de feestdag in Japan zal de handel op de valutamarkten vandaag waarschijnlijk dun blijven. De euro heeft inmiddels opnieuw de kaap van 1,50 euro in het vizier gekregen.

De daling heeft te maken met de verwachting dat de Federal Reserve Bank de stimuleringsmaatregelen voorlopig gaat handhaven. De Amerikaanse economie blijft namelijk zwak. De dollar daalde ten opzichte van 15 van de 16 belangrijkste valuta, dit in reactie op de verklaring van president van de FED Bank of St. Louis James Bullard. Bullard verwacht dat de centrale bank ook na het eerste kwartaal van volgend jaar mortgage- backed securities zal blijven aankopen. Norifumi Yoshida, vice president van de trading section bij Mizuho Corporate Bank Ltd., is van mening dat de kans klein is dat de FED de basisrente gaat verhogen zolang ze geen duidelijke exit-strategie heeft. Vanwege de feestdag in Japan zal de handel op de valutamarkten vandaag waarschijnlijk dun blijven. De euro heeft inmiddels opnieuw de kaap van 1,50 euro in het vizier gekregen.