Gisteren steeg de euro door tot een piek op 1,4557 dollar, of het hoogste niveau sinds 16 december. Vanmorgen werd er gehandeld aan koersen van iets minder dan 1,45 dollar.

De U.S. Federal Reserve maakte bekend dat de basisrente voor een verlengde periode laag kan blijven. A lgemeen wordt verwacht dat de rente pas naar omhoog zal gaan wanneer de tewerkstelling verbetert.

Dan Cook, senior market analyst bij IG Markets, gelooft inderdaad dat de FED zeer zorgvuldig te werk zal gaan wat een verstrakking van de monetaire politiek betreft. Cook baseert zich op de uitspraken die FED-official James Bullard gisteren in Shanghai deed.

Bullard gaf aan dat de rente in de Verenigde Staten inderdaad nog geruime tijd laag kan blijven. Op basis van die uitspraak sluit Cook niet uit dat de rente pas in 2012 zal verhoogd worden.

Hij sluit niet uit dat het veel langer dan verwacht gaat duren alvorens de Amerikaanse arbeidsmarkt zich herstelt. Tegen die achtergrond zal de basisrente laag en de dollar zwak blijven.

Gisteren steeg de euro door tot een piek op 1,4557 dollar, of het hoogste niveau sinds 16 december. Vanmorgen werd er gehandeld aan koersen van iets minder dan 1,45 dollar. De U.S. Federal Reserve maakte bekend dat de basisrente voor een verlengde periode laag kan blijven. A lgemeen wordt verwacht dat de rente pas naar omhoog zal gaan wanneer de tewerkstelling verbetert. Dan Cook, senior market analyst bij IG Markets, gelooft inderdaad dat de FED zeer zorgvuldig te werk zal gaan wat een verstrakking van de monetaire politiek betreft. Cook baseert zich op de uitspraken die FED-official James Bullard gisteren in Shanghai deed. Bullard gaf aan dat de rente in de Verenigde Staten inderdaad nog geruime tijd laag kan blijven. Op basis van die uitspraak sluit Cook niet uit dat de rente pas in 2012 zal verhoogd worden. Hij sluit niet uit dat het veel langer dan verwacht gaat duren alvorens de Amerikaanse arbeidsmarkt zich herstelt. Tegen die achtergrond zal de basisrente laag en de dollar zwak blijven.